Ruilen, retourneren & garantie

Retourneren: 14 dagen bedenktijd

Safety Trading Company opereert conform de Wet Kopen op Afstand. Onderdeel van deze wet is een bedenktijd van 14 kalenderdagen. Binnen deze periode mag u het product terugsturen en heeft u recht op restitutie van het door u betaalde geld. De bedenktijd begint te lopen op de dag dat u het product heeft ontvangen.

Bij eventuele retournering dient u zich te houden aan onze retourvoorwaarden.

Indien u zich bedacht heeft en de goederen toch niet wenst aan te schaffen, mag u de goederen binnen deze periode terugsturen waarna Safety Trading Company het aankoopbedrag zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 30 dagen na ontvangst van de geretourneerde artikelen terugstort op uw bankrekening onder aftrek van de verzendkosten.


Retour- & ruilprocedure

 1. Download het retourformulier.
 2. Gelieve even contact te zoeken met Safety Trading Company om een retouretiket aan te vragen dat u zelf kunt printen en waarmee u de artikelen kosteloos retour kunt sturen.
 3. Plaats de schoenen in de originele schoenendoos met het vloeipapier tussen de twee schoenen.
 4. Plaats de schoenendoos in de originele verzenddoos. Indien u niet meer over de originele verzenddoos beschikt kunt u gebruik maken van een andere doos. Deze dient stevig en van het juiste formaat (en/of opgevuld met krantenpapier) te zijn zodat de schoenendoos niet beschadigd raakt.
 5. Plaats het volledig en zorgvuldig ingevulde retourformulier in de verzenddoos. 
 6. Plaats de oorspronkelijke pakbon (of een kopie daarvan) in de verzenddoos.
 7. Plak de verzenddoos goed dicht met stevig tape.
 8. Plak het retouretiket op de verzenddoos, bij voorkeur over het originele verzendetiket.
 9. Breng het pakket naar het dichtstbijzijnde DHL distributiepunt. U laat aldaar het etiket scannen door de baliemedewerker. Wij adviseren u dringend om het verzendbewijs dat u ontvangt te bewaren.

Heel soms komt het voor dat een baliemedewerker u vraagt de verzendkosten te betalen. Dit hoeft u niet te doen! Het door ons aangeleverde retouretiket is reeds door ons betaald.


Ruilen

Bij Safety Trading Company kunt u altijd een artikel ruilen, om wat voor reden dan ook!

Bij eventuele ruil dient u zich te houden aan onze retourvoorwaarden.

Na ontvangst van uw artikelen heeft u 14 kalenderdagen de tijd om ze uitgebreid te bekijken. Toch liever een andere maat, andere kleur of ander model? Geen probleem... u stuurt de artikelen kosteloos retour en wij zenden de door u gekozen vervangende artikelen vervolgens naar u toe. Uiteraard worden eventuele meer- of minderkosten verrekend.


Retourvoorwaarden

 • U mag geen handelingen verrichten waardoor waardevermindering aan het product ontstaat of waardoor het product door Safety Trading Company niet meer als nieuw kan worden aangeboden
 • Geretourneerde artikelen dienen 100% onbeschadigd en schoon te zijn. Wij behouden ons het recht voor om artikelen welke zichtbaar gebruikt en/of kapot zijn te weigeren. Indien dit aan de orde is zenden wij u de betreffende artikelen opnieuw toe zonder dat u aanspraak kunt maken op restitutie.
 • Gelieve schoenen te passen op een volledig schone ondergrond.
 • Artikelen welke voorzien zijn van aangehechte labels, prijskaartjes of dergelijke dienen op dezelfde wijze te worden geretourneerd. Indien dergelijke aangehechte uitingen verwijderd zijn behouden wij ons het recht voor de betreffende artikelen te weigeren.
 • Indien u de artikelen op een andere wijze dan het door ons gestuurde retouretiket van DHL retourneert, zijn de kosten van het retourneren voor uw eigen rekening.

60 dagen garantie

Los van de omruilmogelijkheden of de afkoelingsperiode van 14 werkdagen biedt Safety Trading een kwaliteitsgarantie van 60 dagen na aflevering. Indien blijkt dat uw schoenen binnen deze periode een defect van productietechnische aard hebben, ontvangt u een nieuw paar schoenen.

Indien dit probleem zich voordoet verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen.