Testresultaten

Antislipnorm NEN EN 13287 SRC

De Europese regelgeving heeft geleid tot een aantal zeer verstandige en goed meetbare normen die te maken hebben met veilige werkomstandigheden. In januari 2008 is de NEN (of ISO) EN 13287 norm ingevoerd in Europa. Deze norm geeft de coëfficiëntie van frictie (de hoeveelheid antislip) aan op natte en/of met gladde stoffen bevuilde ondergronden. Alle modellen van Shoes for Crews - uitgezonderd de Crew Guard overschoenen - voldoen in zeer ruime mate aan deze norm.

De norm kent verder drie onderverdelingen:

SRA Test in natte omgeving op een keramische tegelvloer met water.
SRB Test op met gladde stoffen bevuilde ondergrond (stalen vloer met glycerol).
SRC Schoeisel dat zowel aan de SRA als de SRB norm voldoet.

Veel meer slipweerstand dan vereist

De hoogwaardige rubberformule in combinatie met het ongeëvenaarde loopvlakprofiel biedt een ongelooflijke slipweerstand. Dat geeft Shoes for Crews de enorme grip op natte en vettige oppervlakken. Het loopvlakprofiel voert de op de vloer aanwezige vloeistoffen snel af. Het gevolg is dat Shoes for Crews niet alleen aan de norm voldoet… de schoenen bieden een substantiële extra hoeveelheid antislipweerstand dan de norm minimaal vereist.

Shoes for Crews - testresultaten TUV

De bovenstaande test is verzorgd door het gerenommeerde Duitse TUV-instituut. Op een schaal van 0.0 tot 1.0 (bij 0.0 is er geen enkele frictie en bij 1.0 is er erg hoge frictie, zoals bijvoorbeeld een ruwe deurmat) scoort Shoes for Crews 0.63. Daarmee wordt de wettelijk vereiste frictie conform de NEN EN 13287 SRC norm van 0.18 meer dan verdrievoudigd. 

De NEN EN 13278 SRC-certificaten zijn van alle modellen - op aanvraag - verkrijgbaar.


Glyceroltest

Gladde stof: glycerol  
Vloer: staal  
     
Zooldeel Vereiste frictie Frictie SFC
Hiel/Hak 0.13 0.44
Hele zool 0.18 0.63

Watertest

Gladde stof: water met schoonmaakmiddel  
Vloer: keramische tegels  
     
Zooldeel Vereiste frictie Frictie SFC
Hiel/Hak 0.28 0.52
Hele zool 0.32 0.58