Veelgestelde vragen

Welke maat moet ik bestellen?

Het antwoord op deze vraag is niet altijd eenvoudig te geven. Maten wijken per schoenenfabrikant nog wel eens af. Shoes for Crews zorgt voor een consistente maatvoering voor alle modellen waarbij wordt uitgegaan van de Franse maatboog (die gebruikelijk is in West-Europa (en dus ook in Nederland). Het beste is om uit te gaan van de maat die u normaliter het beste past.

Ook kunt u met onze pashulp zelf uw voeten opmeten en vervolgens in de handige maattabel uw maat opzoeken.

Maakt u zich echter niet ongerust indien uw schoenen niet goed passen. Middels onze gratis ruilservice is het altijd mogelijk uw schoenen om te ruilen voor een andere maat. Hoe dat in z'n werk gaat en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn treft u bij onze retourservice.


Zijn alle veiligheidsschoenen antislip?

Shoes for CrewsNee. De vraagstelling is ook niet geheel correct. Met veiligheidsschoenen wordt in Nederland bedoeld: schoenen met een veiligheidsneus en/of -zool (vaak gemaakt van staal). In de volksmond hebben we het dan over 'werkschoenen'. Shoes for Crews voorziet al haar schoenen van de beste anti-slip zool die u kunt vinden, dat geldt dus ook voor de veiligheidsschoenen van Shoes for Crews.

De Arbo-wet kent wel eisen omtrent antislip schoeisel (dus ook voor schoenen zonder veiligheidsneuzen en/of -zolen). De Europese norm die hiervoor geldt is de NEN EN 12387 norm. Een antislip label wil echter niet zeggen dat het onmogelijk is dat u kunt uitglijden. Het label wordt al verstrekt bij een in onze ogen minimale graad van antislip. Shoes for Crews verdubbelt en verdriedubbelt veelal de minimale eisen die gesteld worden in de NEN EN 12387 norm.


Kan ik gebruik maken van eigen inleg- of steunzolen?

Een flink aantal modellen van Shoes for Crews hebben vervangbare inlegzolen welke in veel gevallen ook verwisseld kunnen worden voor uw eigen inleg- of steunzool.

Na de eventuele aanschaf kunt u het allerbeste direct (voordat u de schoenen gaat belopen) met uw Shoes for Crews naar uw eigen voetspecialist gaan om u door hem/haar op specialistisch niveau te laten voorlichten. Indien daaruit blijkt dat uw Shoes for Crews toch niet geschikt voor u zijn kunt u ze nog retourneren of omruilen voor een ander model via onze gratis retourservice.

Hoe lang doe ik met een paar Shoes for Crews?

Er is geen klip en klaar antwoord op deze vraag. Het hangt er volledig vanaf hoe u de schoenen gebruikt en behandelt. Sommige mensen doen jaren met een paar, anderen vijf maanden.

Eén en ander is afhankelijk van de arbeidsomstandigheden en de intensiteit daarvan. Schadelijke omstandigheden voor schoenen zijn onder andere:

  • de inwerking van schoonmaakchemicaliën;
  • elke dag op hetzelfde paar schoenen lopen;
  • te weinig schoonmaken en poetsen;
  • teveel poetsen.

Bij onze onderhoudstips treft u tips en adviezen hoe u het beste met uw Shoes for Crews kunt omgaan. De belangrijkste zaken die u daar treft en welke gerelateerd zijn aan deze vraag: Indien u min of meer dagelijks en intensief gebruik maakt van uw Shoes for Crews is het de beste (en meest economische) oplossing om twee of zelfs drie paar tegelijk te bestellen. Elk paar schoenen heeft na een drukke dag minimaal één maar liever nog twee dagen nodig om 'uit te zweten'. Het in het leer en andere materialen getrokken vocht krijgt daarmee de kans uit te wasemen waardoor uw schoenen 'tot rust' komen. Wellicht een grote uitgave in één keer maar uiteindelijk doet u veel langer met uw Shoes for Crews.

Indien u gebruik maakt van één paar Shoes for Crews en er min of meer dagelijks op loopt kunt u ervan uitgaan dat de schoenen maximaal één jaar meegaan. Na deze periode kunnen de schoenen er nog prima uitzien, maar veelal is het binnenwerk versleten hetgeen de ergonomische eigenschappen van Shoes for Crews aantast... en dat is weer slecht voor uw fysieke gesteldheid.

Wat is het geheim van Shoes for Crews?

De gepatenteerde zool bestaat uit een combinatie van een bepaalde rubberen samenstelling en een speciaal groevenpatroon voor maximale grip. De rubbersamenstelling zorgt voor een goed contact met de ondergrond en daardoor een perfecte grip. Het groevenpatroon voert de op de ondergrond aanwezige vloeistoffen heel snel af.

Eén en ander leidt tot een zeer hoge coëficientie van frictie. U kunt het vergelijken met een kwalitatief hoogwaardige autoband. Neemt u ook eens een kijkje bij onze testresultaten waar Shoes for Crews worden vergeleken met de door de wet gestelde normen.